سپری (سه پری) چیست ؟
سپری آهنی یکی از مقاطع فولادی است که به شکل تی ساخته می شود . در ساختمان سازی در برخی از مواقع به جای تیرآهن از سپری استفاده می کنند . معمولاً در مواردی از سپری آهنی استفاده می شود که فضای کافی برای به کارگیری از تیرآهن در مکان مورد نظر نباشد. سپری یا همان پروفیل T به دو صورت فابریک و پرسی تولید می شود.در این مقاله سعی می کنیم به بررسی کامل سپری بپردازیم و درباره کاربرد و انواع آن بیشتر بحث کنیم .
تولید سپری آهنی در برخی از مواقع به این صورت است ، که تیرآهن را از وسط به صورت طولی برش می دهند ، تا سپری آهنی ایجاد شود .
از سپری در برخی از موارد برای تقویت بتن نیز استفاده می شود .
ابعاد و اندازه های سپری آهنی
برای تولید سپری مثل نبشی و ناودانی فابریک از فرایند نورد گرم استفاده می شود . ابعاد و سایز سپری مطابق با استانداردهای روز جهانی به تولید میرسد که البته در برخی از موارد ابعاد و سایز نیز میتواند به صورت سفارشی و ابعاد دلخواه مشتری باشد . در هنگام تولید سپری به صورت سفارشی ، با انجام فرآیند برشکاری بر روی جان تیرآهن ، ابعاد مورد نیاز برای طراحی را مهیا می شود . برش با هوا یا برش استیلن از روش های مرسوم برای برشکاری بر روی تیرآهن ها می باشد .
در بازار ایران ، سپری با ضخامت های متفاوتی از ضخامت 9/0 تا 5/2میلی عرضه می شود . از جمله پرکاربردترین ضخامت های سپری که در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد ، سپری آهنی با ضخامت ۲ میلی متر می باشد . قیمت سپری هم با توجه به ضخامت و طول آن که معمولا 6 یا 12 متر است ، تغییر می کند . دیواره سپری آهنی معمولاً لبه های شان هم اندازه می باشد ، به همین دلیل نمره های گوناگونی برای آنها در نظر می گیرند . به طور مثال اگر ۲۰ میلی متر اندازه لبه یک سپر آهنی باشد نمره آن دو می شود و اصطلاحاً به آن سپری نمره ۲ می گویند . مطابق با استاندارد جهانی سپری های آهنی را به صورت لبه گرد و لبه تیز تولید می کند .
انواع سپری آهنی از لحاظ تولید
سپریها از جنس آهن، مس، آلومینیوم ، برنج و استیل ساخته می شوند و همانطور که در بالا گفته شد از لحاظ روش تولید به دو دسته تقسیم میشوند :
1- روش نورد گرم
2- روش نورد سرد
درتولید سپری به روش نورد گرم از دستگاه های فوق پیشرفته استفاده می شود . روش نورد گرم در روش های تولیدی سپری آهنی نسبت به روش نورد سرد متداول تر است و سپری تولید شده با این روش معمولاً مرغوبیت بهتری را دارا می باشند . از لحاظ اقتصادی هم نورد گرم نسبت به نورد سرد به صرفه تر بوده و با قیمت پایین تری تمام می شود . به همین دلیل هم بیشتر تولیدات مقاطع فولادی به روش نورد گرم انجام می شود .
بیشتر تولیداتی که با روش نورد گرم صورت می گیرد ، به شکل ها و اندازه های استاندارد های متعارف سپری ها هستند که برخی از این استاندارد ها عبارتند از :
DIN EN 10055 ،DIN59051 و DIN1022
انواع سپری در بازار را می توان به دو دسته تقسیم نمود :
1- سپری آهنی فابریک
2- سپری آهنی نوردی
سپری آهنی فابریک
سپری آهنی فابریک به شکل T می باشد و توسط فرایند نورد به شکل سپری در می آید. سپری فابریک دارای عرض و ضخامت بال و جان و همچنین وزن محصول، بر طبق استاندارد آلمان می باشد که انواع مختلفی دارد .
سپری آهنی نوردی
سپر آهنی نوردی مراحل تولیدی ، مانند همان سپری آهنی فابریک دارد اما تنها تفاوتی که دارد در وزن کمتر آن می باشد ، که در نتیجه باعث مقاومت کمتری در این سپری میشود و بیشتر و در مواردی از آن استفاده می شود که ابعاد در اولویت باشد و اهمیت بیشتری داشته باشد .
کاربرد سپری آهنی در صنایع مختلف
- برای اتصال پلها به ستونها
- ستون و خرپا (سازههای صلب از واحدهای مثلثی شکل)
- برای ساخت انواع در و پنجره
- جهت استحکام در اسکلت گلخانهها
- در سقف های شیشهای و ساخت سازههای فلزی
- به عنوان قطعه در سقفهای کاذب
- نماکاری خشک یا خشکه چینی
- به عنوان مهارکننده در ساختمانها
- صنعت سدسازی
- در گاردریلها (کنار اتوبان، کنار پل و..)
- سقفهای نورگذر
- برپایی زیرسازیهای فلزی
- کلافبندی دیوارهای بنایی (وال پست)
شما مشتریان عزیز می توانید قبل از اقدام به خرید ، با شماره تلفن 021-91005030 تماس حاصل کرده و یا از طریق وبسایت بازرگانی فولاد سپهر ایرانیان، به صورت رایگان و تخصصی از مشاوره های کارشناسان این مجموعه بهره مند شوید .
شما هم می توانید دیدگاهتان را بنویسید.
دیدگاه شما برای ما مهم است.
امتیاز کاربران به : سپری (سه پری) آهنی و کابرد آن
عرفان :
بسیار عالی🤍
ادمین :
🙏🏻🌹